Cape Saint Blaize Clover Club Gin Cocktail
Gin, framboos en een suikerspinwolk in een glas, helemaal uit de 19e eeuw!
Laten we eens kijken wat je nodig hebt...
Cocktailapparatuur
Cocktailshaker - Een must-have in je gereedschapskist en gebruikt voor de meeste cocktails. Het fungeert als een gesloten vat waarmee u ingrediënten snel en grondig kunt mengen en tegelijkertijd de drank kunt koelen.
Hawthorne zeef - Een Hawthorne zeef bestaat uit een platte schijf waaraan een spiraalveer is bevestigd. De veer vangt grote stukken of stukjes ijs en andere vaste ingrediënten op, zoals verward fruit of muntblaadjes. Gebruikt in combinatie met een cocktailshaker.
Fijne zeef - Vaak gebruikt in combinatie met een Hawthorne of Julepzeef als extra voorzorgsmaatregel (dubbel zeven). Ze kunnen worden gebruikt om drankjes te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kruiden, kleine stukjes fruitpulp die hun textuur verpesten.
Ingrediënten voor de Clover Club Cocktail
Cape Saint Blaize Floristic Gin.
Citroensap – Een klein beetje om deze cocktail op te fleuren smaakprofiel.
Monin Frambozensiroop – Een smaak van frambozen die ergens tussenin blijft hangen zoet en scherp.
Aquafaba – Dit is het stroperige water waarin peulvruchtenzaden zoals kikkererwten zijn gekookt. Vanwege het vermogen om de functionele eigenschappen van eieren na te bootsen, kan het worden gebruikt als een directe veganistische vervanging.
Eiwit – Dit voegt viscositeit en mondgevoel toe aan cocktails en kan ook een aantrekkelijke schuimkraag toevoegen. De geproduceerde hoeveelheid schuim kan worden verzacht met een Dry Shake.
Garnering
Frambozen – 2 of 3 op een cocktailprikker.< /span>
Hoe je de Clover Club Gin-cocktail maakt
1. Voeg 50 ml toe Cape Saint Blaize Floristic Gin a>, 12,5 ml Citroensap, 25 ml Monin Frambozensiroop en 25 ml Aquafaba of eiwit in je cocktailshaker.
2. Droog schudden.
3. Vul de shaker met ijs.
4. Schud je cocktail ongeveer 10 seconden om te koelen en meng alle ingrediënten.
5. Zeef je cocktail met een meidoornzeef door een fijne zeef in uw cocktailglas.
6. Garneren, serveren en genieten!
Tips en trucs van Leroy
· Gebruik een gekoeld glas.· /p>
· Geen ijs nodig voor deze cocktail. · Voorkeur glaswerk - Coupé p>
· Proef voor het serveren en pas indien nodig aan.